onsdag 4. november 2009

Sette problem uder debatt

Georg Branes levde fra 1842-1927 og skrev i ”hovedstrømninger” i 1872 at det og skriver problemer under debatt var viktig. Det er også viktig i vår samtid. Dette fordi det kan få andre mennesker til og tenke på den samme tanken og bli kritisk og åpne til nye saker. Det er også mange land i verden som ikke er lik sosialt åpne som oss, disse landene er det særdeles viktig å sette problemer under debatt.

Viktige problemer som en kan sette under debatt i Norge er problemer som er eller delvis er litt tabu i Norge. Det og være homofil i Norge er ikke like akseptabelt som det burde være, dette er et tema som burde bli satt under debatt. For eksempel det å ha to foreldre som er homofile er en forholdsvis ny fenomen i Norge som kanskje blir sett på som spesielt for andre. Det er viktig å få frem slik at andre ser mer akseptabel på slike situasjoner.

Innvandrere som vil ha jobb i Norge er også et problem som burde bli satt under debatt. I dag er det mange arbeidsgivere som heller velger å ansette mennesker med norsk navn. Det er også mange nordmenn som er sure fordi innvandrerne ”tar” våre arbeidspasser. Det burde heller få nordmenn til å arbeide mer fordi det er en større konkurranse om og få arbeid.

Det finnes masse problemer i dagens Norge som er tabu, dette er viktig at blir tatt opp under debatt.

2 kommentarer:

Ingunn sa...

Gode forslag. Det blir interessant å se om vi fremover vil få flere bøker som er preget av slike problemstillinger. Det tror jeg nok at vi får.

Nora S sa...

Liker navnet på bloggen din:). Du skriver veldig bra, og det er lett å følge:). Du kan kanskje skrive litt mer, ettersom du skriver så bra blir ikke det noe problem;). hehe.