onsdag 9. desember 2009

Skrivefeil

Det er viktig å skrive riktig for at folk skal forstå budskapet i en teksten man har skrevet. Misforståelser kan oppstå ved feil bruk av dobbelkonsonanter, kommefeil, orddelingsfeil osv. Disse feilene kan føre til at teksten får en helt annen betydning en man har ment den skulle få.

En annen viktig årsak er at folk ikke tar en seriøs vis en skriver en hau med skrivefeil. Dette får teksten til å virke useriøs pluss at det ser ut som en har skrevet den på to sekunder, selv om en egentlig har brukt lang tid. Vis jeg for eksempel hadde fått to søknader til ledig stilling på min fremtidige jobb ville ikke jeg ansette en person med masse skrivefeil. Det virker useriøst og dårlig planlagt. Dette er synd med tanke på de som ikke kanskje har like lett for andre å skrive riktig, som kanskje kan bli dømt ut fra en tekst litt dumme eller useriøse. Derfor er det spesielt viktig for de som vet de ofte skriver feil og lese over teksten flere ganger før de leverer den.

Så selv om en skriver en tekst som ikke skal vurderes av en lærer, er det ofte lurt å se gjennom teksten en gang til før en gir den til den aktuelle personen. Slik kan en bli tatt mer seriøs og en unngår missforståelser, pluss at det er en god øvelse for eventuelle innleveringer som en lærer skal vurdere.

1 kommentar:

Sveinung Karlsen sa...

Det ser ut som om at du har skrevet teksten på to sekunder..